Фалшиви “роднини” крадат пари от лековерни в Бургас!
Фалшиви “роднини” крадат пари от лековерни в Бургас! / netinfo

Жена на 80 години от Бургас получила обаждане на домашния си телефон от младеж, представил се за неин внук. Плачейки по телефона, мъжът й обяснил, че е направил катастрофа и е блъснал възрастна жена, която умира в болницата.

Мнимият “внук” обявил, че спешно му трябват 3000 лева, които трябва да бъдат предадени на следовател с името “Вачевски”, който ще я посети в къщи. Възрастната жена не се усъмнила в историята и предала парите на емисар, позвънил на нейната врата. По-късно се свързала с внука си и установила, че е станала жертва на измама.

Друг фалшив роднина на 84 годишна жена от Бургас съобщил по телефона, че е направил катастрофа, в момента е арестуван и веднага трябва да получи 1700 лева, които трябва да бъдат предадени на негов приятел “Захари Димитров”, който ще я отведе до банка “ДСК” на улица “Шейново”, за да изтегли парите. Пенсионерката изтеглила парите и ги предоставила.

В третият случай е измамена жена на 59 години, на която мошеник разказал, че е неин “кумец”. Според неговата версия, направил “катастрофа, в която е пострадало дете и в момента е задържан в полицията и са нужни 10000 лева “гаранция, определена от дознателя, водещ разследването”.

Парите трябвало да бъдат дадени на адвокат, с който жената се уговорила по телефона за среща на спирката пред блок 25 в комплекс “Изгрев”. Жената дала парите на мъж на видима възраст 30-35 години. След разговор с истинския си роднина, разбрала, че е станала жертва на измама и алармирала полицейските служители от Пето РПУ Бургас.

Въпреки многобройните предупреждения на полицията отпреди няколко месеца, възрастните хора в Бургаска област продължават да вярват на мними “роднини”.