Започна строежът на нов стадион във Варна
Започна строежът на нов стадион във Варна / netinfo
Днес бе направена първата копка на новоизграждащия се стадион”Варна” в черноморската столица. Първата копка направиха кметът на Община Варна Кирил Йорданов, областният управител Петър Кандиларов, председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов и Марин Митев, представител на “Химимпорт”, фирмата изпълнител.

Старият стадион “Варна” съществува повече от 50 години, като на него е имало истински “грандиозни” футболни “битки”. През последните 16 години той обаче е оставен на произвола на съдбата. “Трябваше да спрем агонията на това прекрасно спортно съоръжение. Сега тук ще изникне едно модерно спортно съоръжение отговарящо на всички изисквания на ФИФА и УЕФА”, каза кметът на Варна Кирил Йорданов.

“Това ще е модерен завод за футбол”-заяви пък Марин Митев, който запозна присъстващите с подробностите около проекта на СК “Варна” в който съакционери са Община Варна и “Химимпорт”.

Новият стадион трябва да е готов до2009 г.,като общата инвестиция ще е повече от 55 мил.евро. Предвиждат се подземни паркинги за повече от 2000 автомобила,както и ВИП такъв за повече от 200 автомобила.