Кучета разкъсаха дете във великотърновско село
Кучета разкъсаха дете във великотърновско село / снимка: Sofia Photo Agency

Момченце на една година почина, след като бе разкъсано от бездомни кучета във великотърновското село Самоводене. Трагичният инцидент е станал в кравеферма в селото.

Семейството на починалия Лео живеело в битово помещение на фермата. Те пристигнали в Самоводене преди 2-3 дни. Семейството е от Дряново и е от ромски произход. Майката – 23-годишната Веска Василева, заедно с нейния брат, били наети като общи работници в кравефермата. Тя оставила бебето и по-голямата му сестра да спят и отишла до съседен обор, за да донесе вода. Междувременно децата се събудили и излезли на двора, където били нападнати от десетина кучета.

Жената чула писъци и кучешки лай, бързо се върнала в и се натъкнала на зловещата сцена. Дъщеря й не е пострадала. Бездомните животни са откъснали дясното краче на момченцето, разкъсали са мускулите на лявото му бедро, по тялото е имало и множество охлузвания. Трупът на детенцето е откарано за аутопсия в областната болница във Велико Търново.

На мястото на трагичния инцидент веднага са пристигнали служители на полицията. Те са успели да застрелят едно от кучетата. По случая е образувано досъдебно производство.