Без коли между Ректората и Орлов мост
Без коли между Ректората и Орлов мост / снимка: Sofia Photo Agency

От 4 август влезе в сила забраната за движение на пътни превозни средства в двете посоки по бул. "Цар Освободител" между булевардите "Васил Левски" и "Евлоги и Христо Георгиеви", която ще важи до 24 ч на 9 август. От полунощ на 6 август до 24 ч на 9 август се забранява влизането на пътни превозни средства във всички посоки през кръстовището на Орлов мост.

Причина за ограниченията е ремонт на бул. "Цар Освободител" между булевардите "Васил Левски" и "Евлоги и Христо Георгиеви", както и на кръстовището на Орлов мост. Ремонтът налага и промени в градския транспорт.

Затварянето от Ректората до Орлов мост и кръстовището на моста предхожда ремонта на „Цариградско шосе”. Той ще започне от 10 август и затова до 24 ч на 14 август се забранява влизането на пътни превозни средства по изходящото (посока хотел „Плиска”) пътно платно на бул. "Цариградско шосе" между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Пейо Яворов". Движението ще се извършва двупосочно по бул. "Цариградско шосе” по входящото плътно на Цариградско между споменатите булеварди.

След това от полунощ на 15 август до 24 ч на 19 август се забранява влизането на пътни превозни средства по входящото пътно платно на бул. "Цариградско шосе" между булевардите "Пейо Яворов" и "Евлоги и Христо Георгиеви".

Във връзка с ремонтите по булевардите „Цар Освободител” и Цариградско шосе до 4,30 ч на 20 август се променят маршрутите на тролейбусни линии с номера 4, 5, 8 и 11, а до 4.30 ч на 10 август с променен маршрут ще се движат и автобусни линии с номера 9, 72, 76, 84, 94, 114, 204, 213, 214, 280, 284, 305, 306 и 604.

Промени в тролейбусните маршрути:

ТБ № 4 - ж.к. "Дружба-2" - по маршрута си - Площад на авиацията УМБАЛ „Св.Анна";

ТБ № 5 - надлез „Надежда" - пл. "Руски паметник" - паметника на В.Левски - ж.к. "Хаджи Димитър";

ТБ № 8 - ж.к. "Гоце Делчев" - паметника на В.Левски - пл. "Сточна гара"

ТБ № 11 -ж.к. "Дружба-1" - Площад на авиацията - ж.к. "Младост - 1"

Промени в автобусните маршрути

№ 9 - маршрутът се скъсява да Военна академия

№ 72 - в посока хотел "Плиска" - от бул. "Евлоги Георгиев", ул. "Ген. Гурко", бул. "Васил Левски", ул. "Шипка", бул."Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрута;

- в посока ж.к. "Красна поляна" - продължава по ул. "Оборище", бул. "Васил Левски", бул. "Ген. Гурко" и по бул. "Евлогии и Георгиев " по маршрута.

№ 94 - маршрутът се скъсява до ул. "Ген. Гурко" от бул. "Васил Левски" надясно по ул. "Ген. Гурко", надясно по бул. "Евлоги Георгиев" по маршрута. Разкрива се временна спирка на ул. "Ген. Гурко"

84, 114, 280, 284 и 306 - от бул. "Цариградско шосе" по бул. "Михай Еминеску", бул. "Ситняково", бул. "Мадрид", бул. "Янко Сакъзов" обратен завой на паметника на "Васил Левски" и по маршрута двупосочно. Разкрива се двупосочно временна спирка в района на кръстовището бул. "Янко Сакъзов" - ул. "Кракра".

№ 213, № 214 и № 305: - в посока пл. "Централна гара" от бул. "Цариградско шосе" по бул. "Михай Еминеску", бул. "Ситняково", бул. "Мадрид", по ул. "Проф. Милко Бичев" /покрай Театър зад канала/, бул. "Ген. Данаил Николаев"

- в посока ж.к."Младост" от бул. бул. "Ген. Данаил Николаев" по ул."Силистра", бул. "Мадрид, бул. "Ситняково", бул."Михай Еминеску" и по бул. "Цариградско шосе по маршрута.

№ 76, № 204, № 604 - от бул. "Евлоги Георгиев", бул. "Драган Цанков", бул. "Пейо Яворов", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута двупосочно.

Разкрива се временна спирка на бул. "Драган Цанков" пред старата сграда на университета за „Архитектура, строителство и геодезия".