Съдят шофьор от Никопол, убил родителите си в катастрофа
Съдят шофьор от Никопол, убил родителите си в катастрофа / dariknews.archive

Окръжна прокуратура - Ловеч, внесе в съда обвинителен акт срещу 41-годишен мъж от Никопол, нарушил правилата за движение по пътищата и причинил пътно произшествие, при което са загинали родителите му.

Обвинението срещу Марин С. е за това, че на 7 април м.г. около 14.30 ч. на автомагистрала „Хемус" в района около Ябланица при управление на лек автомобил „Опел Зафира" нарушил правилата за движение - като водач, не контролирал непрекъснато пътното превозно средство, което управлява, изгубил контрол над колата и по непредпазливост причинил смъртта на родителите си - Таничка Н. (62) и Живко Н. (65).

Във фаталния ден Марин и родителите му били в София, където баща му бил на медицински преглед. В ранния следобед тръгнали обратно от столицата за Никопол. Около 14.30 ч. на автомагистралата младият мъж загубил контрол над автомобила, колата започнала да се занася и да криволичи, напуснала пътното платно и паднала в страничен дол. В резултат на катастрофата майка му загинала на място, а бащата бил транспортиран и опериран в болницата, но поради тежките травматични увреждания на вътрешните органи след 20 дни починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.