Президентът на СК Титан: Голям камък ни падна със спечеленото дело в Лозана
Президентът на СК Титан: Голям камък ни падна със спечеленото дело в Лозана / Българска федерация вдигане не тежести

Изключително щастлив от новината за спечеленото дело в Лозана срещу международната федерация по вдигане на тежести, е президентът на варненския СК "Титан" Радостин Димитров. "Невинни сме. Доказахме го. Голям камък ни падна. Правдата възтържествува. Трябва да се даде повече гласност на това, което се случи. Ние сме първата  федерация, която успя в Лозана да отмени решение на международната щанги федерация.. Тази новина е страхотна за всички наши клубове, треньори, състезатели. ", заяви щастливият Димитров, след като  международният спортен арбитраж в Лозана се произнесе в полза на БФВТ и постанови наложената ни глоба в размер на 500 000 долара  за невалидна.

Официалният сайт на федерацията ни припомня, че през март 2015 г.. по време на внезапен допинг тест бе открито наличието на анаболния стероид „станозолол“ в пробите на 11 български щангисти от националните отбори. По-късно три независими проверки в авторитетни лаборатории сред които тези в Хамбург и  в Кьолн доказаха, че причината е замърсена партида на хранителната добавка „Трайбест“. Базирано на това Българската агенция за безопасност на храните унищожи вече блокираните количества от препарата, заличи гоот списъка и състави Акт за административно нарушение на производителя, сезирана бе и Прократурата, която още разследва случая.

 

Радостин Димитров е радостен и от факта, че Варна ще бъде домакин на първия кръг от държавното първенство по вдигане не тежести. От 1-и до 5-и март турнирът ще се проведе на Спорт палас. СК "Титан" ще участва с 22-ама състезатели във всички възрастови групи.

Междувременно състезателят на "Титан" Христо Христов спечели по точки при 16 годишните в турнира по вдигане на тежести в Смолян за купата на кмета. Там варненският клуб участва с 5-има състезатели.