Две румънски делегации се срещнаха с кмета в Деня на Разград
Две румънски делегации се срещнаха с кмета в Деня на Разград / Община Разград

На празника на Разград 28 януари кметът д-р Валентин Василев и председателят на Общински съвет Разград Надежда Радославова се срещнаха с делегации от побратимените на Разград Кълъраш и Слобозия от Румъния. Това съобщиха от пресцентъра на община Разград.

Първата делегация е от съветници на кмета на Кълъраш, а делегацията на Слобозия е оглавена от новоизбрания кмет на града Адриан Мокиану.

По време на срещите са обсъдени от двете страни бъдещи проекти, които да бъдат реализирани. Д-р Василев представил положителните страни на общината и възможностите за бъдещо икономическо партньорство. Той изявил желание представители на бизнеса от страните да се срещнат и да обменят опит. Идеята била приета, като представителите от Румъния предложиха да се обмени и опит между експерти от двете администрации за подобряване процеса на работа.

Гостите били поканени от д-р Валентин Василев да участват в Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и занаяти през юли, където на място да се запознаят с производствата в Разград.

Две румънски делегации се срещнаха с кмета в Деня на Разград
netinfo