Започват мотивационни обучения за активно търсене на работа в Сливен
Започват мотивационни обучения за активно търсене на работа в Сливен / Дарик Сливен, Архив

Стартира изпълнението на дейност „Предоставяне на мотивационни обучения за активно търсене на работа" в община Сливен. Тя е по проект „Устойчиво интегриране на младите хора от община Сливен на пазара на труда, които са в риск от социално изключване", финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г.

Безвъзмездната финансова помощ е на стойност 365 292,34 лв. Основната цел по тази дейност е да бъдат мотивирани подбраните млади хора за продължаване на образованието си, повишаване на квалификацията си и за активно търсене на работа.

Мотивационното обучение за активно търсене на работа ще се проведе в рамките на шест модула по следните теми: Познаваме ли себе си , как да подготвим документи за работа, как да търсим работа, как да работим в екип и възможности за намиране на работа чрез Глобалната мрежа. След завършване на това обучение младежите придобият знания за ориентиране на пазара на труда и адаптиране към неговите изисквания.

Освен това те ще придобият умения за подготовка на документи за кандидатстване за работа, след това представяне пред работодател и не на последно място как да работят в екип.

Очаква се като резултат от тази дейност да се постигнат следните резултати: обучени и мотивирани 80 лица от целевата група за продължаване на образование, обучение и/или активно търсене на работа, получени до 80 сертификата за преминато обучение.