Обучават младежи как да подготвят документи за кандидатстване за работа
Обучават младежи как да подготвят документи за кандидатстване за работа / Дарик Нюз - архив

10 младежи от село Козарево се обучават как да се справят със стреса, как да подготвят документи за кандидатстване за работа и как да се държат при явяване на интервю по проект. Целевите групи на проекта"Компас - активиране за пазара на труда" включват младежи от 15 до 29г., които за период от минимум 4 месеца преди включването си в проекта са били извън заетост, извън образователната система, както и не са били регистрирани в дирекция "Бюро по труда" през предходните 12 месеца.

В края на месец октомври 2016 година, експерти от сдружението предоставиха на младежите от село Козарево индивидуални консултации за професионално ориентиране и психологически консултации. Представиха им механизмите за регистрация в ДБТ, както и начините, по които могат сами да си потърсят работа и/ или да се върнат на училище.

Дейностите по проекта продължават, като предстоят мотивационни обучения. Предстоят и 6-дневни обучения по компютърни умения също с включени стипендии. Младежите ще се научат да работят с MS Office, ще се научат да боравят с различни интернет браузъри и мейл клиенти, да търсят бързо и лесно информация в интернет.

След провеждане на обучението успешно представилите се, ще получат сертификат за участие, издаден от балкански институт по труда и социалната политика и ще бъдат наети на трудов договор като анкетьори за 2 месеца на 4-часов работен ден.