Деведжиева: Лъжа е, че винаги съм подкрепяла Тотев в ОбС
Деведжиева: Лъжа е, че винаги съм подкрепяла Тотев в ОбС / netinfo
Деведжиева: Лъжа е, че винаги съм подкрепяла Тотев в ОбС
92284
Деведжиева: Лъжа е, че винаги съм подкрепяла Тотев в ОбС
  • Деведжиева: Лъжа е, че винаги съм подкрепяла Тотев в ОбС

„Лъжа е, че винаги съм подкрепяла Тотев в ОбС. Подкрепих Бюджет 2017, защото той акцентира върху важните за града неща“. Това заяви за Дарик Дарик зам.-председателят на ОбС Пепа Деведжиева по повод разпространената по - рано до медиите декларация от ДСБ, в която от районната организация на ДСБ „Централен“, където Деведжиева е член, съобщиха, че свалят политическото си доверие от нея.

ДСБ Пловдив сне политическото си доверие от зам. председателя на ОбС Пепа Деведжиева

Един от аргументите за това, е че тя предоставя удобна подкрепа на кмета Иван Тотев при гласуването в залата на местния парламент.

„Подкрепям града. Има немалко точки от вносителите, за които не съм гласувала „за“ – увеличението на „синя зона“, сливането на бившите Първа и Втора градска болници, заема за изграждането на поредната клетка на депото за отпадъци  в Шишманци и други предложения, за които съм направила публичен отчет. Тук се търси сталинистко подчинение на градското ръководство на партията.Това не е демократично“, коментира Деведжиева.

От партията искат остраняването й и заради вчерашната подкрепа, която зам.-председателят на местния парламент даде с гласа си за Бюджет 2017 на града, в разрез с решението, което бе прието преди това от ДСБ.

„Когато не подкрепяш, трябва да имаш предложение за нещо по-добро. Останалото е заради спорта. Аз не смятам, че това е най-добрият бюджет, но той е премерено консервативен и акцентиран върху важните неща за града“, каза тя.

По повод сигнала на ДСБ, че тя е замесена в конфликт на интереси, касаещ предоставяне на търговски услуги на дружество, представлявано от нея, на общината, Деведжиева беше лаконична: „Дори не знам за какво става въпрос - изключително ниско и пошло ниво!“

Пепа Деведжиева остава като съветник в градския парламен от групата на Реформаторския блок.