Стефан Радев: Образованието е възможно най-добрата инвестиция
Стефан Радев: Образованието е възможно най-добрата инвестиция / Община Сливен

Образованието е възможно най-добрата инвестиция. Това заяви кметът на община Сливен Стефан Радев при откриването на форум „Възможности за развитие на младите". Според него събития като това са много ценни, защото възможностите са много повече, много по-богати и по-разнопосочни, а ориентирането на младите хора е много важно. „Образованието гарантира високо качество на живот и много висока лична удовлетвореност", добави още Радев.

Форумът в Сливен беше организиран от Мария Габриел, зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП, в партньорство с Центъра за кариерно ориентиране - Сливен.

Срещата имаше за цел да запознае ученици от Х-ХII клас с възможности за развитие след гимназиален етап, предоставяни от ЕС и България. Присъстващите бяха информирани за актуални европейски програми, добри практики и съвети за обучение, стаж и работа в чужбина и страната.Мария Габриел изрази удовлетворение от големия интерес на учениците към форума. "За е чест най-високопоставените гости да бъдат младите хора на Сливен. Надявам се тази инициатива да бъде полезна за всеки един. Тя за нас е начало на още една. Идеята е заедно с младите хора да допринесем вашият избор за това как виждате развитието си и след завършване на училище, да бъде информиран", каза тя.

Мария Габриел изрази мнение, че информиран избор означава такъв тип инициативи, които дават информация какво съществува на европейско ниво и какво се прилага успешно и в България.

Сред официалните гости на дискусията беше и началникът на Регионално управление на образованието - Сливен - д-р Бисерка Михалева, която също приветства учениците и им пожела на добър път. Бисерка Димитрова от Центъра за кариерно ориентиране запозна младите хора с възможностите им в България.