Приеха бюджета на Хасково
Приеха бюджета на Хасково / Снимка: Дарик Хасково
Приеха бюджета на Хасково
92279
Приеха бюджета на Хасково
Приеха бюджета на Хасково
  • Приеха бюджета на Хасково
  • Приеха бюджета на Хасково

Бюджет 2017 на Хасково бе приет днес от общинските съветници с 28 гласа, само двама бяха против, а 4-ма се въздържаха. От общината коментираха, че за първи път областния град има финансова рамка в размер на близо 58 млн.лв.

Заседанието по т.5, която бе за бюджета премина с бурни дебати. От опозицията поискаха да се увеличат средствата за отбелязването на гибелта на Васил Левски и рождената дата на Апостола. Това обаче не бе прието.

Светослава Стоянова от „Коалиция за Хасково” попита колко човека в общинска администрация са на трудови и колко на граждански договори. Зам.-кметът Велин Балкански каза , че: „Структурата на общинска администрация е от 262 човека, като държавно финансиране има за 190, а за останалите е нужно общинско в размер около 951 000 лв. Гражданските договори пък били изключително за хората, които отговаряли за чистотата по селата.

Близо 30 минути продължиха дебатите по точката.

Освен това съветниците решиха да се опростят данъците и таксите на хасковлии, които не са ги плащали с години. От ДПС коментираха, че това не трябва да се приема като поощряване да не се плащат налозите. Какво още казаха от ДПС за данъците, чуйте в приложения файл.

По време на сесията не бе допуснат един гражданин, който искаше да бъде изслушан. Как стана отказа, може да чуйте във втория приложен файл.

 

Днес бе 17-тото заседание на местния парламент.