ГДБОП разби ямболска група, занимавала се с трафик на жени в Германия
ГДБОП разби ямболска група, занимавала се с трафик на жени в Германия / DarikNews.bg, архив

ГДБОП разби ямболска група, занимавала се с трафик на жени в Германия. Операцията е преминала под ръководството на Специализирана прокуратура.

Двама от участниците са задържани на вчета в Ямбол. Установено е, че третият от групата пребивава на територията на Германия и за него вече е издадена европейска заповед за арест. Предстои да бъде задържан и доведен в България.

До 25 млрд. евро годишно се генерират от трафик на хора

Според събраните до момента данни групата е действала от 2011 г. Двамата мъже набирали жени от Ямбол и региона с обещанието да им осигурят апартаменти и доходоносна работа в град Леге. Превеждали ги там с личните си автомобили и ги „предавали" на живеещия от години в германския град трети участник в престъпната група, който ги включвал в „бизнеса". На повечето от жените се наложило да проституират против волята им.

Разследват българи за продажба на бебета в Гърция

При извършените претърсвания в трите апартамента на задържаните са иззети пари, банкови преводи от Германия и множество други документи, доказващи престъпната им дейност. Иззети са двата автомобила, с които е осъществяван трафикът, разпитани са свидетели, събрани са и други доказателства.

Потвърдиха ареста на мъж, издирван в Белгия за трафик на жени

Специализираната прокуратура вече е повдигнала обвинения на задържаните. Наложена им е прокурорско задържане до 72 часа. на 27 януари от Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража" за всеки от тях.