Мадлин Олбрайт е готова да се регистрира като мюсюлманка като протест срещу Тръмп
Мадлин Олбрайт е готова да се регистрира като мюсюлманка като протест срещу Тръмп / БГНЕС
Мадлин Олбрайт е готова да приеме исляма в знак на протест срещу Тръмп
92256
Мадлин Олбрайт е готова да приеме исляма в знак на протест срещу Тръмп
  • Мадлин Олбрайт е готова да приеме исляма в знак на протест срещу Тръмп

Бившият държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт заяви, че е готова да се регистрира  мюсюлманка в знак на протест срещу предлаганата от Доналд Тръмп политика на преследване и депортация на имигрантите. В своя блог в Twiiter тя написа, че „на статуята на свободата няма дребен шрифт и че Америка е длъжна да остане отворена за хората от всяка вяра и произход".

Тръмп: Саддам Хюсеин убиваше терористи, а не им четеше правата

Демократката Мадлин Олбрайт, която при президента Бил Клинтън стана първата жена държавен секретар на САЩ, написа в профила си в Twitter написа: „Бях възпитана като католичка, по-късно преминах в Епископалната църква, а впоследствие разбрах, че семейството ми е с юдейска вяра. Аз съм готова да се регистрирам като мюсюлманка от съображения за солидарност. Добре дошли, бежанци".

По време на президентската кампания Доналд Тръмп заяви, че мюсюлманите, които пристигат на американска земя, трябва да бъдат регистрирани в специална база данни.

В сряда новият американски президент подписа укази за затягане на имиграционните мерки и граничния контрол.

Тръмп: САЩ оставиха тероризма да "процъфтява" в Ирак и Сирия

Тръмп има намерение да преустанови за 120 дни програмата за прием на бежанци в САЩ и да прекрати за най-малко 30 дни издаването на визи на граждани от седем страни с преобладаващо мюсюлманско население - Ирак, Иран, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан.

Позицията на Мадлин Олбрайт бе приета с одобрение от американската феминистка икона Глория Стейнъм, която също изрази готовност да се да се регистрира като мюсюлманка.

Източник: БТА