Последно заседание на 43-тото Народно събрание
Последно заседание на 43-тото Народно събрание / Sofia Photo Agency, архив

Днес е последното заседание на 43-тото Народно събрание. Вече е обнародван в Държавен вестник указът на президента Румен Радев за разпускане на парламента. Очаква се парламентарните сили да направят обръщения от трибуната в пленарната зала.

Президентът Румен Радев вчера обяви състава на служебното правителство. То ще бъде назначено в петък - 27 януари, когато и кабинетът на Бойко Борисов предава властта. Премиерът в оставка пожела успех на служебното правителство и благодари на своите колеги за работата през тези две години.

Както стана ясно вече бившият председател на Народното събрание Огнян Герджиков ще бъде служебен премиер в кабинета, съставен от Радев.

Той ще има четирима вицепремиери.

Служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен министър на здравеопазването е Илко Семерджиев. Той е бил заместник-министър в няколко правителства, както и шеф на здравната каса.

Служебен вицепремиер по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната ще бъде Стефан Янев. Той е бригаден генерал от резерва.

Третият вицепремиер - по европейските фондове е Малина Крумова, която досега беше в екипа на Томислав Дончев.

Последният вицепремиер по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018 е кадърът на БСП Деница Златева.

Вижте целия състав на служебното правителство ТУК

На 26 март ще се проведат предсрочните парламентарни избори.