На две места теглиха жребия за бюлетината в Кубрат – в ЦИК и в ОИК
На две места теглиха жребия за бюлетината в Кубрат – в ЦИК и в ОИК / Радка Минчева, архив

На две места бе изтеглен днес жребият за поредността на имената на кандидатите за кмет на община Кубрат за предсрочните избори на 19 февруари. По решение на ЦИК в София бе определен редът на номерата на партийните кандидати, а в ОИК-Кубрат – на номинираните от местни коалиции и независими кандидати.

В ЦИК жребият се отнася за всички частични избори, които ще се проведат на 19 февруари, не само за Кубрат, освен това има и партии, които са се регистрирали в ЦИК, но не са издигнали кандидати, затова в бюлетината ще има и пропуснати номера.  В ЦИК бе изтеглена следната поредност: 1. ДОСТ, 2. ДПС, 3. Българска нова демокрация, 4. БСП, 5. Обединени земеделци, 6. АБВ, 7. БДЦ, 8. ГЕРБ, 9. ДРОМ, 10. Радикалдемократическа партия в България.

В Кубрат в късния следобед се тегли жребий кой да е №11 и №12.  11 се падна на независимия кандидат Орхан Бедиханов, който е издигнат от Инициативен комитет, събрал 1515 подписа в негова подкрепа при изисквани по закон 500, №12 пък ще е кандидатът на Местна коалиция „Време за промяна“ Нина Цонева.

Според решението на ЦИК когато партия или коалиция не е регистрирала кандидатска листа в частичните избори за кметове, насрочени на 19 февруари 2017 г., в бюлетината за този вид избор не се изписва нейният номер и за нея не се оставя празен ред.

Ето така ще изглежда бюлетината за община Кубрат:

2. Алкин Осман Неби – ДПС;

4. Ганка Иванова Георгиева – БСП;

8. Красимир Янков Великов – ГЕРБ;

11. Орхан Ружди Бедиханов – ИК

12. Нина Благовестова Цонева – Местна коалиция „Време за промяна“

Не подкрепям никого.