БСП и патриоти срещу бюджета на Русе
БСП и патриоти срещу бюджета на Русе / Ахмед Алиев

Групата на БСП в общинския съвет, която се състои от 6 души, няма да подкрепи бюджета за 2017 г. предложен от администрацията на кмета Пламен Стоилов. „Предложеният бюджет, е бюджет на увеличените данъци и такси, на влошените условия за бизнес, на липсата на насоки за развитие на града, и на отлитащия свободен дух“, заяви общинският лидер на червените Пламен Рашев, който обясни, че на заседание на общинската структура и съветниците е взето общо решение да се гласува срещу бюджета на предстоящата на 31 януари сесия на Общинския съвет.

Общинският съветник Александър Неделчев изрази недоволсто, че Общината продължава с практиката предварително да занижава определени приходни показатели, за да може след това да се похвали с голям бюджетен излишък.

Неделчев бе категоричен, че заради несвършена работа от страна на администрацията русенци ще трябва да плащат по-високи данъци като обясни, че заради неспазване на европейските изисквания за преработка на битови отпадъци Общината трябва да плаща отчисления, които възлизат на над 3 млн.лв. през тази година е завишен и данък "Сгради", който да покрие необходимата сума.

Бе критикувана и организацията на градския транспорт.  „След реализирането на проекта "Интегрираната схема за градски транспорт"  по-малко русенци пътуват с градския транспорт“, с ирония отбеляза Александът Неделчев.

Проверка на Дарик установи, че групата на ПАТРИОТИТЕ-ВМРО, също обмисля да не подкрепи бюджета, като причините за това са почти същите.

 

От АБВ са на мнение по-скоро да подкрепят бюджета, който според тях е добре, че тази година ще бъде в размер на 124 000 000 лв. , в сравнение с миналата, когато той бе с 22 000 000 по-малко