Осъдиха двама, изтеглили 1050 лева от чужда карта
Осъдиха двама, изтеглили 1050 лева от чужда карта / dariknews.bg/архив

Двама мъже бяха осъдени в Смолян за тегленето на пари от дебитна карта без съгласието на титуляра. Обвинителният акт е на Окръжната прокуратура в града, съобщиха от институцията.

Подсъдимите живеят в Чепеларе и са осъждани. На 13 май 2016 г. единият от тях успял да вземе дебитната карта на свой приятел, с когото същата вечер били в обща компания в заведение. На следващия ден, за времето от 00.37 часа до 05.36 часа, той използвал чуждата дебитна карта без съгласието на титуляря. Мъжът извършил пет транзакции на АТМ устройства в града, при които заедно с другия успели да изтеглят от картата на пострадалия сумата от общо 1050 лева. Впоследствие двамата подсъдими изхарчили сумата в заведения.

На 24 януари Окръжният съд в Смолян е одобрил сключеното споразумение между Окръжна прокуратура Смолян и подсъдимия Й.Ч., на когото било наложено наказание 18 месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок, и на подсъдимия Ж.Р. - 14 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок. Споразумението е сключено след възстановяване на причинените от престъплението щети на пострадалото лице и не подлежи на обжалване.