Много често децата „попиват като гъби" думите, които чуват от родителите си, възрастните и своите другарчета. И докато учат често усвояват както добрите, така и лошите части на речта.

Как да реагират родителите, когато чуят своите деца да използват неприлични думи в речника си, научаваме в последния епизод на Mamma Mia - един от най-актуалните канали във Vbox7.com днес

В най-новото видео на Mamma mia ще видите Ася Демирева, която споделя опита със своите деца и дава полезни съвети за прилагане на успешни стратегии, които сама е изпробвала, за да научи малчуганите си да не използват „лоши" думи. Модерната майка съветва да не се реагира поучително, а да се започне с добрия личен пример, който детето да вижда пред себе си ежедневно.

Друг добър ход е интелигентно да се отработва ситуацията с чутата неприлична думичка и да се разговаря с детето, за да разбере какво може и какво не е възпитано да говори в даден момент. Сред останалите методи е да бъде вплетена въпросната дума в някакъв вид игра и разбира се най-важното - да се подходи с хумор. По този начин децата много по-лесно биха научили поуката от случилото се.

Тези и други хитри подходи и тактики, вижте във видеото, част от Mamma Mia във Vbox7.com.

Гледайте Mamma Mia - всяка сряда във Vbox7.com