Обсъждат Бюджет 2017
Обсъждат Бюджет 2017 / Дарик Сливен, архив

По предварителен дневен ред от 42 предложения заседава тази седмица Общинският съвет на Сливен. Сесията е на 26 януари /четвъртък/ от 09,00 ч. в зала „Май".

Сред основните точки на първото за годината заседание на местния парламент са предложението за Бюджет 2017 на Община Сливен и Наредбите за прием на ученици в първи клас и за реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските ясли, градини и полудневни подготвителни групи.

Съветниците ще разгледат и Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, както и утвърждаване на списък с общинските жилища. В дневния ред са включени още Анализ на потребностите от подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в общината, промяна в съставите на обществените комисии за избор на носители на наградите „Добри Чунтилов", „Д-р Иван Селимински" и „ Добри Желязков".

Друго основно предложение е даване съгласие за кандидатстване на общината по проект „Красива Българи" за основен ремонт на Център за социална рехабилитация и интерграция за незрящи.

Ще се гласуват и рутинни точки - разпореждане с общинско имущество, отпускане на финансови помощи и опрощаване на държавни вземания.