В София ще запълват временно с павета дупки, зейнали след ВиК ремонти
В София ще запълват временно с павета дупки, зейнали след ВиК ремонти / Sofia Photo Agency, архив
В София ще запълват временно с павета дупки, зейнали след ВиК ремонти
92236
В София ще запълват временно с павета дупки, зейнали след ВиК ремонти
  • В София ще запълват временно с павета дупки, зейнали след ВиК ремонти

Дупки в София временно ще се запълват с павета. След ремонти на ВиК мрежата, екипи на "Софийска вода" ще възстановяват настилките с паваж, който ще бъде заменен с асфалт, когато се затопли времето.

По отношение на бул. „Цариградско шосе", станал известен с несполучливите си реконструкции, столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира, че не е изключено основата, която е правена с построяването на булеварда, да е причина за появилите се дефекти.

Сагата с "Цариградско шосе" продължава: Задава се нов ремонт лятото

Павета ще запълват зейналите дупки след ремонти на "Софийска вода". Това се налага, за да се избегнат неудобства и рискове за шофьорите. А причина за необичайното запушване на "кратери" е студеното време, което не позволява полагането на асфалтова настилка. В по-малките улици, където движението не е толкова натоварено, частното дружество може да използва технологията със студен асфалт.

Освен с оправянето на настилката след ВиК ремонти, на Столична община й се налага и да запълни пукнатините, които се появиха по „Цариградско шосе", след ремонт за над 20 млн. лева. В момента се изследват причините за появилите се дефекти, обясни кметът Йорданка Фандъкова. "Освен назованата от мен лоша работа, която винаги намирам за първа причина, разбира се, може да има и някои други. Коментира се основата, която е правена с построяването на булеварда, но аз не съм експерт и не бих искала да влизам в експертни теми", каза градоначалникът.

Павлова: Нормално е при толкова сняг и ниски температури асфалтът да цъфне

Сега аварийно се запълват пукнатините, но през лятото булевардът отново ще се ремонтира, стана ясно от думите на Фандъкова. Освен по най-натоварения участък в столицата, проблеми се появиха и на други места, а като причина за тях кметът посочи непрестанното пръскане със соли срещу заледявания. "Третирането с толкова много реагенти тази зима, това е непрекъснато... Искам да подчертая, че когато няма снеговалеж, заради ниските температури, това са много соли, които, разбира се, че разяждат и създават проблеми на асфалта", каза Фандъкова.

Тази година от „Московска 33" залагат 35 млн. лева за ремонти.