Румен Радев назначи Елена Йончева в екипа си
Румен Радев назначи Елена Йончева в екипа си / БГНЕС, архив

Президентът Румен Радев назначи още двама души в своя екип. Радев назначи с укази Елена Йончева на длъжността секретар за връзки с медиите и Цвета Тимева за секретар по регионално развитие. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът Румен Радев с първи назначения

Вчера Румен Радев подписа първите си укази като държавен глава. Той постанови Президентството да се състои от Администрация на президента и съвети, които да подпомагат президента и вицепрезидента при изпълнението на правомощията им. Със свой указ Радев също така възложи на вицепрезидента Илияна Йотова правомощията да дава и възстановява българско гражданство и освобождава и лишава от него; да предоставя убежище; да упражнява право на помилване.

Президентът Румен Радев встъпи в длъжност (СНИМКИ/ВИДЕО)

Също вчера Румен Радев назначи Димитър Стоянов за главен секретар на президента, Иво Христов за началник на кабинета на президента, Надя Младенова за началник на кабинета на вицепрезидента, Емилия Друмева за секретар по правни въпроси, Атанас Кръстин за секретар по външна политика, Илия Христозов за съветник по икономика и инвестиции, Невянка Кънева за съветник по правни въпроси, Николай Копринков за съветник по вътрешна политика и гражданско общество.