Мирослав Семов и експертите му се срещнаха с жителите на села от община Дряново
Мирослав Семов и експертите му се срещнаха с жителите на села от община Дряново / Dariknews.bg, архив

Кметът на Дряново Мирослав Семов и експерти от администрацията му са провели срещи с жители на селата Янтра, Скалско, Караиванца, Маноя, Косарка, Соколово, Зая, Ганчовец, Керека, Туркинча, Длъгня, Големи Българени, Славейково.

"Идеята да се осигури прозрачност и информираност за работата на Общинска администрация бе посрещната радушно от местните хора, които получиха възможност да споделят своите проблеми и желания", информираха от пресцентъра на Община Дряново.

Най-често поставяните въпроси са били свързани със снегопочистването. Част от дискусиите засегнали инфраструктурата, водоснабдяването и канализацията.

Не е бил подминат и проблема с нерегламентираните сметища, които през изминалата година са били почистени, но на тяхно място са възникнали нови.

Мирослав Семов е бил категоричен, че служителите от Администрацията ще бъдат безкомпромисни към нарушителите и ще налагат сериозни санкции.

"В тази връзка той призова хората да не пълнят контейнерите с органични отпадъци, които са напълно разградими в природата и допълни, че е важно всеки да разбере необходимостта от собствено отношение и организация в изхвърлянето на сметта.

Във всички населени места бе изразено задоволството на хората от отстранените проблеми с уличното осветление и своевременната реакция на общинските служители при възникване на повреди. По време на срещите стана ясно, че почти всички ангажименти, поети от страна на кмета миналата година са изпълнени и са удовлетворени желанията на жителите по селата", информираха още от пресцентъра на Община Дряново.