НАП проверява зимните курорти! Запечата 6 обекта!
НАП проверява зимните курорти! Запечата 6 обекта! / НАП

Териториалната дирекция на НАП-Пловдив извърши над 400 проверки за първите три седмици в кампанията по зимните курорти Пампорово и Велинград. Контролът включва освен издаването на касови бележки, така и отчетения до момента на проверката оборот от фискалните устройства.

Проверява се също за сключени трудови договори на наетите лица и наличие на всички необходими документи за извършване на дейност на съответния обект. Набляга се и на явното присъствие на данъчните чрез патрулиращи униформени екипи, които следят ежедневно за най-честите нарушения в курортите.

НАП проверява зимните курорти Запечата 6 обекта
netinfo
Разлика в отчетеният на фискално устройство оборот и касова наличност или неиздаване на касови бележки е сред най-честите нарушения, констатирани от данъчните. В к. к. Пампорово за трите седмици от стартирането на Кампанията са извършени 221 проверки, на 23 от тях са констатирани нарушения. 4 от обектите вече са запечатани.

Близки са резултатите и от кампанията във Велинград - 210 извършени проверки и 21 обекта с нарушения. Два от обектите са принудително запечатани.

По време на зимната кампания от НАП се изследва и имущественото състояние на физически лица собственици или управители на фирми с обекти в зимните курорти, допълват от приходната агенция. От стартирането на кампанията Агенцията регистрира повишаване в отчетените обороти.