Задържаха плевенчанин при опит за втори грабеж в Горна Оряховица
Задържаха плевенчанин при опит за втори грабеж в Горна Оряховица / dariknews.archive

В хода на провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, на 21 януари около 20:00 ч. в момент на проникване в жилище в Горна Оряховица през остъклена тераса са задържани двама мъже - 43-годишен от Плевен и 37-годишен от Търговище. И двамата са с множество съдебни и криминални регистрации, съобщиха от полицията.

В близост униформените намерили стълба и автомобил с инструменти в него, с които извършителите са имали намерения да действат.

От проведените допълнителни действия по разследването е установено, че плевенчанинът е извършител и на кражба на техника, пари и златни накити от жилище в железничарския град, извършена на 16 декември миналата година. 43-годишният мъж е проникнал в апартамента, след счупване на стъкло на врата на тераса.

След доклад на материалите в прокуратурата вчера той е привлечен в качеството на обвиняем. С постановление на Районна прокуратура - Горна Оряховица е задържан за срок до 72 часа. Работата по документиране на престъпната дейност на двамата продължава, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Велико Търново.