Двама шофьори от Кюстендил с ефективни присъди след шофиране без книжка
Двама шофьори от Кюстендил с ефективни присъди след шофиране без книжка / netinfo

Неправоспособният водач на МПС М. Драганов от гр. Кюстендил, който има множество наложени наказания за извършени нарушения на Закона за движението по пътищата, ще изтърпява една година „Лишаване от свобода" в затворническо заведение от закрит тип при „строг" режим.

На 25.06.2015 г. в гр. Кюстендил, по ул. „Овощарска", той управлявал лек автомобил марка „Мерцедес", когато бил спрян от органите на полицията. Тъй като не представил свидетелство за правоуправление на МПС при извършената проверка, служителите на реда установили, че той не притежава такъв документ и спрямо него има влязло в сила наказателно постановление, с което му било отнето СУМПС.
Съдът е привел в изпълнение и наложено му с предходна присъда наказание от три месеца „Лишаване от свобода", постановено от Благоевградския районен съд.

Три месеца „Лишаване от свобода" получи Г. Иванов за шофиране без книжка в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Той се призна за виновен в това, че на 10.03.2016 г. в гр. Кюстендил, по ул. „Шести септември", управлявал лек автомобил „БМВ" без СУМПС.