Ясен е часът на сблъсъка на Григор срещу Гофен
Ясен е часът на сблъсъка на Григор срещу Гофен / Gulliver/GettyImages, Архив

Григор Димитров ще се изправи срещу белгиеца Давид Гофен в четвъртфинален сблъсък от Аустрелиън Оупън рано в сряда сутрин. Това стана ясно, след като бе обявена програмата за следващия етап от надпреварата в Мелбърн.

Очаква се изключително важният мач да стартира около 6 часа българско време. Той е насрочен за трети двубой на „Род Лейвър Арина“ и ще започне веднага след мача на Серина Уилямс срещи Йохана Конта, който е с начален час 4,00.

Какво трябва да знаем за следващото препятствие пред Гришо?

Влияят ли връзките на представянето на Гришо?

Гришо е на четвъртфинал в Мелбърн!

 

Кой е Давид Гофен?

Гофен е роден през 1990 година и е 26-годишен и е познат на Григор Димитров още от юношеските им години. Гофен направи своя пробив в големия тенис малко по-късно като през 2014 спечели две АТР титли и се изкачи от №111 до №22 в света.

До момента най-високото му класиране в ранглистата е №11, под който е и към момента. В турнирите от Големия шлем най-доброто му представяне до този момент бе четвъртфинал на Ролан Гарос 2016 - постижение, което изравни в Мелбърн.

До този момент Гофен и Димитров са играли веднъж помежду си в турнирите от АТР. Това се случи през 2014 на US Open, когато Григор победи в четири сета - 0:6, 6:3, 6:4, 6:1.

Статистиката е изцяло в полза на българина, тъй като той е победил и в трите им мача на по-ниското ниво - Чалънджъри и Фючърси. Всички тези двубои са през 2010 като в Германия българинът печели с 4:6, 6:1, 6:4 и с 6:1, 7:6(3), а в Женева записва успех с 6:3, 7:5.


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастен с твоите емоции! Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция! Споделяй с нас с хаштаг #gong