20-годишен получи условна присъда за кражба на проводници
20-годишен получи условна присъда за кражба на проводници / Дарик Добрич

20-годишният С.С. получи условна присъда от 8 месеца с 3 години изпитателен срок за кражба на медни ел. проводници. Районният съд в Добрич го призна за виновен в това, че на 7 срещу 8 май 2015 година в село Златия, община Добричка, е откраднал 420 метра меден електрически проводник на обща стойност 1 430 лева. Кражбата е извършена в условията на продължавано престъпление.

На посочената дата, като използвал стълба и клещи, младежът първо срязал 60 метра проводници, които захранвали с електричество два имота в селото, а след това още 360 метра проводник за улично осветление. Възнамерявал да продаде откраднатото в Добрич, но точно в този ден полицията извършвала проверка в пунктовете за изкупуване на метали и той бил заловен.

Делото срещу него беше гледано по процедурата на съкратено съдебно следствие, при което първоначално наложената му условна присъда от 1 година бе намалена с една трета. Пред съда младежът заяви, че съжалява и се разкайва за стореното. Той има чисто съдебно минало, срещу него не се водят други производства, признал е вината си и вече е изплатил част от нанесените щети. Наложената му присъда подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Добрич.

Районният съд разпореди откраднатите проводници, с тегло 11.5 кг, да бъдат предадени в пункт за вторични суровини, а получените средства да се внесат в полза на бюджета на съдебната власт.