Експерти от община Тунджа на обмен в Италия
Експерти от община Тунджа на обмен в Италия / община Тунджа, Архив

Експерти от община Тунджа участват в международна работна среща и обмен на добри практики в Реджо Калабрия, Италия. Посещението е по проект, финансиран по Програма ЕРАЗЪМ+.

В рамките на програмата ще се разгледат теми и представен добър опит от дейности, които са свързани с националните и местни политики и стратегии за приобщаване на ромите в образователната система във всяка от страните, участници в проекта- Италия, Румъния, Испания, Турция и община „Тунджа", България.

Водеща организация по проекта е Министерство на образованието, културата и спорта на област Валенсия, Испания, а Община „Тунджа" е една от четирите партньорски организации. Всички участниците в проекта са държавни, общински или неправителствени организации, активни в областта на училищното образование и интеграционните политики за включване на учениците от ромски произход и техните родители.

Проектът е с продължителност 36 месеца, като дейностите стартираха през 2014 г. и ще приключат през 2017 г.
Стойността на финансирането за община „Тунджа" е 71 437 лв.

По проекта се цели да бъдат изградени международни стратегически партньорства в областта на образованието и интеграционните политики с фокус върху децата с ромски етнически произход и техните родители, както да бъдат споделени и осъществен обмен на иновативни педагогически практики в сферата на училищното образование.