Горските патрулират за незаконен добив на дърва в тежката зимна обстановка
Горските патрулират за незаконен добив на дърва в тежката зимна обстановка / Дарик Добрич

Въпреки тежките зимни условия, в периода от 16 до 23 януари горските стражари към Североизточно държавно предприятие са извършили 345 проверки, като са обхванали 39 обекта за добив на дървесина, 47 превозни средства, 131 ловци, 124 физически лица и др. Общо 22,62 куб. м незаконно добити дърва за огрев, три каруци, два моторни триона и други инструменти за дърводобив са конфискувани. За установените нарушения са съставени 36 акта и 20 констативни протокола.

От тях седем акта и един констативен протокол са съставени от служители на ДЛС „Балчик". При извършените проверки те са задържали 11,62 куб.м дърва за огрев, две каруци и инструменти за дърводобив.
3 куб. м незаконно добита дървесина и моторен трион са задържани и при проверките, извършени на територията на ДГС „Генерал Тошево". Мобилните контролни екипи на стопанството са съставили четири акта и четири констативни протокола.
В рамките на изминалата седмица от ДЛС „Тервел" отчитат един акт и един протокол.

Засилена остава охраната на местата с висока концентрация на нарушения на територията на всички горски и ловни стопанства към СИДП.