Ще отстъпи ли студът на по-топло време?
Ще отстъпи ли студът на по-топло време? / Thinkstock/Getty Images

Февруари ще ни донесе приятна изненада, свързана с времето. Следващата седмица и по-конкретно след 3-4 февруари се появява лъч надежда и се очаква затопляне. През този период в южните части на страната температурите могат да се качат от 7-8, дори и до 10 градуса. Това сочи средносрочната прогноза за времето, представена в "Дарик Кафе".

Дотогава обаче студът остава. Днес и утре над южните райони е възможно да превали за кратко сняг, над останалата част от страната времето ще се задържи облачно, без валежи.

С какво е необичайно леденото време в България

От 26 януари, четвъртък, до неделя високо атмосферно налягане ще се настани над цялата страна и антициклон ще ни донесе нова порция студ и ниски сутрешни температури около и под -10 градуса, най-вече в Северна България. През деня температурите ще бъдат около 0 и малко над 0, особено на юг. Вечер отново ще падат градусите.

Към петък-събота са възможни мъгли в котловините.

В средата на следващата седмица вече се очаква затоплянето, най-вече над южните райони на страната. Така след 3-и и около 4-5-и февруари се очаква по-топло време и дори температури до 10 градуса на места.

Следващата седмица е възможно да има някъде и превалявания, най-вече от дъжд.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg