Изложба КА17 открива Моника Панова в Къщата на художниците
Изложба КА17 открива Моника Панова в Къщата на художниците / netinfo

Самостоятелна изложба „КА 17" на Моника Панова ще бъде открита тази сряда - 25 януари в "Къщата на художниците" на улица "Димитър Константинов" - 17 в Плевен. Откриването  на първата живописна изложба на младата авторка ще е от 17:30 часа.

Моника Панова e родена на 22 януари 1987 г. в Плевен и от най-ранна възраст има професионално отношение към изкуството. Тя е дългогодишен възпитаник на „Школата по керамика" към Центъра за работа с деца - Плевен, с ръководител Вяра Савова. Била е и част от Артшкола „Колорит" в Плевен, с ръководител Майя Ананиева. Благодарение на работата си в двете школи, Моника е носител на редица международни грамоти и награди.

Младата художничка завършва средно специално образование в ПГ по облекло и текстил през 2005 г. Оттогава живее, учи и работи в София, където завършва в Нов български университет - Департамент „Пластични изкуства и архитектура" - „Пространствен и интериорен дизайн".

"От 2006 г., случайно или не, рисувам икони, като тези си умения изградих сама. Обичам предизвикателствата и експериментирането с нови техники и материали. Работата ми с глина ми носи особено удоволствие, но основната ми страст са картините, цветовете и свободата, които ми дават", споделя Моника Панова.

Тя вече участва през декември 2016 г. със своя картина в Коледната изложба на плевенските художници в Арт център Плевен.

Изложбата „КА 17" е първата самостоятелна изложба на художничката.