Лентата Зулендър 2 - лидер за Златна малинка
Лентата Зулендър 2 - лидер за Златна малинка / Guliver/Getty Images

Комедията "Зулендър 2" получи цели девет номинации за наградите "Златна малинка", които са считани за "анти-Оскарите" във филмовата индустрия и се присъждат за съмнителни постижения, съобщават АП и ТАСС.

Филмът може да получи призове за най-лош филм, за най-лоша режисура, за най-лош актьор, за най-лоша актриса и др. Претенденти за отличията са известният комедиен актьор Бен Стилър, който освен че играе, е и режисьор на комедията, а също така актьорите Оуен Уилсън и Кристен Уиг.

Втори по брой на номинациите за наградите "Златна малинка" е филмът на Зак Снайдър "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" с предложения в осем категории.
Заедно с Бен Стилър в категорията за най-лоши актьори ще се състезават Бен Афлек, Джерард Бътлър, Хенри Кавил, Робърт де Ниро и Динеш Д' Соуза.

Сред имената на номинираните актриси фигурират Меган Фокс,Тайлър Пери, Джулия Робъртс, Беки Търнър, Наоми Уотс и Шейлин Удли.

Имената на победителите ще бъдат съобщени на 25 февруари, ден преди връчването на истинските "Оскар"-и от американската киноакадемия.

Антинаградите "Златна малинка" са учредени през 1980 г. от публициста Джон Уилсън и се присъждат всяка година от членовете на едноименната фондация за най-слаби постижения в киното. Носителите получават малинка, направена от пластмаса и покрита със златиста спрей-боя.

Всяка "статуетка" струва по-малко от 5 долара, включително данъците от 7%. И въпреки пародийния характер на наградите, звезди от ранга на Сандра Бълок и Холи Бери лично са се появявали на церемонията за "Златна малинка", за да приемат евтиния трофей.

Източник: БТА