Народните представители от ГЕРБ – В. Търново: Парите от ЕС следват резултати, а не думи, БСП лъже за проблеми с програмите
Народните представители от ГЕРБ – В. Търново: Парите от ЕС следват резултати, а не думи, БСП лъже за проблеми с програмите / DarikNews.bg, архив

Системата на европейското финансиране за България е в отлично състояние, категорични са народните представители от ГЕРБ – В. Търново. Днес спрени програми няма, а ако имаше какъвто и да е проблем, Европейската комисия щеше да е реагирала, не да чака БСП да дойдат на власт и тогава да наложи санкции, каквито внушения правят социалистите. Комисията или спира парите, или не. Когато ги спира, ги спира веднага и по всяко време, твърдят народните представители. Точно това се случи – парите бяха спрени през 2014 година, когато страната ни се управляваше от БСП. Плащанията бяха възстановени само месец след като дойде кабинетът на Бойко Борисов и страната ни демонстрира воля да поправи грешките на предходните.

Парите от ЕС следват резултати, а не думи. Затова и традиционно БСП не може да ги управлява. В същото време Европа вярва на ГЕРБ, защото вече се знае какво може правителството на премиера Бойко Борисов и ясно се вижда какво постига България.

Ако обаче утре не се работи все така здраво и честно, може наистина да има проблем. У нас може и да има някой, който да повярва на лъжите, но в Европа място за пазарлъци и обвинения няма. Или работиш и ти помагат, или лъжеш и те санкционират.

Откровено лъжливо е и твърдението на БСП, че България е изправена пред опасността да бъде спряно финансирането конкретно по ОП "Околна среда". Тази програма е много важна за общините, затова ръководството на "червените“ плаши хората, като се опитва отрано да оправдае невежеството на БСП и резултатите от него. Само че няма как днес някой да е виновен за нещо, което друг утре ще сбърка, твърдят още депутатите от ГЕРБ.

Еврофондовете са една от големите сили на ГЕРБ, именно затова социалистите лъжат точно за това. БСП не могат да покажат резултати, а обективните факти не са в тяхна изгода. Те показват под 1% изплатени средства в средата на 2009г., когато ГЕРБ пое управлението и над 7.5% в момента, като настоящият резултат е значително по-добър от средноевропейския.

България вече е сключила договори за 36%, или повече от 1/3 от всичко, което имаме до края на 2020. В Европа всички държави, взети заедно, са успели да се договорят за едва 17% от общия бюджет. Дори и служебното правителство да не договори или разплати нито лев в следващите 2 месеца, страната ни пак ще е сред отличниците в Европа. Лъжата очевидно е начин за спасение на слабия, коментират народните представители от ГЕРБ.