Националът Стойков: По-добри сме, но не бива да подценяваме Албания, Малта и Англия
Националът Стойков: По-добри сме, но не бива да подценяваме Албания, Малта и Англия / Добри Атанасов

Ден преди старта на мачовете от квалификационния турнир за Евро 2018 по футзал в група D, националът на България Пламен Стойков изрази увереност в шансовете на тима ни да се справи със съперниците Албания, Малта и Англия.

Той изрази мнението си за всеки един от отборите, срещу които последователно ще се изправят възпитаниците на Димитър Пантев.

За Албания: "Всички сме на мнение, че Албания са доста сериозен съперник. Надявам се, че няма с какво да ни изненадат. Този мач ни е първи в групата и трябва да бъде спечелен на всяка цена. Имат състезател, който играе в италианското първенство, както и трима, които са част от тима на „Феникс“ Косово, който стигна до основен кръг на Шампионската лига. Албания не е тим, който трябва да бъде подценяван“.

За Малта: „Ситуацията с Малта е по-различна. Тяхното първенство е под нивото на нашето. Да, има наши момчета, които играят в тяхното първенство, но това е така, защото при местните отбори условията са по-добри. От българите, които играят там разбирам, че основата на първата петица на отборите им е съставена от чужденци“.

За Англия: „Англия може повече да ни стряска като име и като държава, но те са сравнително от скоро на футзалната сцена. Те са футболна държава и могат много бързо да развият този спорт. Техните състезатели играят основно в местното първенство. Изключение прави само един, който е играл в други отбори в Европа , и той е най-опасният им. Англичаните също не бива да ги подценяваме“.

„Не мисля, че тези отбори могат да ни изненадат. Смятам, че като качества ние сме по-добри от съперниците ни. Разбира се, не трябва да ги подценяваме, въпреки това“, завърши Стойков.

 

Всички мачове на  България в група D са от 20:00 часа. Първият двубой е срещу Албания утре. С Малта мачът е в сряда, а с Англия в петък. Входът е свободен. Двубоите ще се играят в зала „Конгресна“ в ДКС във Варна.

 

Цялото интервю с Пламен Стойков можете да чуете утрешната спортна емисия на Дарик Варна.