Двама професори от УМБАЛ Александровска- София с  консултации в Русе
Двама професори от УМБАЛ Александровска- София с консултации в Русе / netinfo

Водещи специалисти в областта на урологията и нефрологията ще бъдат отново в Русе, в края на този месец за консултации с пациенти. Инициативата е на Лечебни заведения „Медика” с една основна цел – да се даде възможност на хора от региона да се консултират с водещи лекари в своята област тук на място, без да им се налага да пътуват до столицата.

Пациенти от цяла Североизточна България ще могат да се запишат за профилактични и контролни прегледи при националния консултант по урология проф. Петър Симеонов и началника на клиниката по нефрология на УМБАЛ „Александровска” проф. Емил Паскалев.

Двамата медици идват в града ни, след договорено сътрудничество с Многопрофилна болница за активно лечение „Медика Русе”.

Прегледите при проф. Петър Симеонов и проф. Емил Паскалев ще бъдат на 28 януари между 9 и 16.30 часа в МБАЛ „Медика Русе”.

Записването ще става предварително, на място в Лечебното заведение, в сградата на бившата Трета поликлиника на улица „Рига” 35, или на телефони 082/ 830 230; 0876/ 830 230.

Проф. Петър Симеонов работи в УМБАЛ „Александровска” и е  началник на Клиниката по урология в Александровска болница и доктор на медицинските науки. Избран е за национален консултант по урология и за председател на Комисията за получаване на медицинска специалност "Урология". Автор е на 223 научни труда и 8 рационализации, една от които е удостоена със златно отличие. Съавтор е на 5 съвременни учебника по урология. На 31 август 2015 година получава орден Стара планина I степен от президентът Росен Плевнелиев.

Проф. Емил Паскалев е началник на Клиниката по нефрология и трансплантация и ръководител на Катедрата по нефрология на Медицинския университет в София, председател на Българското нефрологично дружество. Има три специалности - по нефрология, вътрешни болести и здравен мениджмънт.

Завършва медицина през 1988 г. в Плевен. От 1992 г. е лекар в Александровска болница - първоначално в Клиничния център по диализа, а след това в Клиниката по нефрология и трансплантация, в която изминава пътя от асистент до професор и шеф на клиниката.

Специализирал е бъбречна трансплантация в Мадрид (Испания), Лион (Франция) и Хановер (Германия) и хронично бъбречно заболяване и редки болести в нефрологията във Вюрцбург (Германия). Заради спецификата на работата в клиниката, научните му интереси покриват целия спектър в специалността - от консервативна нефрология, бъбречна трансплантация, диализа и усложнения при пациенти на хемодиализно лечение, временен съдов достъп за хемодиализа през имуносупресивна терапия, инструментални методи в нефрологията, усложнения на бъбречната трансплантация, хронично бъбречно заболяване, ренална анемия и се стигне до редки бъбречни заболявания.

Председател на Българското нефрологично дружество.