Представиха проектите, които ще се реализират в Свищов през 2017
Представиха проектите, които ще се реализират в Свищов през 2017 / снимка: Пресцентър - Община Свищов

Проектите, които предстои да се реализират през 2017 година на територията на Община Свищов бяха представени на първия за 2017 година Консултативен съвет към кмета на Община Свищов

На заседанието в Гербовата зала на Общината  бяха поканени директорът на Дирекция "Финанси“ Стефан Кирчев и зам.- кметът Пламен Петков. Членовете на съвета бяха запознати от главния финансист на Общината с проекта за бюджет на община Свищов за 2017 година. Беше разяснено и как са разпределени средствата от бюджета за настоящата година. След приключилото обсъждане на заседания на всички постоянни комисии към Общински съвет Свищов, проектобюджетът  ще бъде подложен на гласуване на заседанието на Местния парламент на 26 януари, съобщиха от общината в крайдунавския град.

Подадените проектни предложения са шест. Три от тях са одобрени и предстои подписване на договори, а три са в процес на оценка. Зам. - кветът Пламен Петков информира членовете на съвета и за проектите, подготвени към настоящия момент и с които община Свищов ще кандидатства за финансиране  по седем програми.

Бяха обсъдени и проблеми с  пешеходни пътеки в града, проблемите в болницата, както и  ремонт на улици и облагородяване на междублокови пространства.

С представителя на РУ на МВР Свищов Веселин Лалов, бе разискван въпросът за организацията на движението по пътищата в община Свищов.