Първата седмица от хронологичната панорама на наградените с Оскар филми, започва с ленти от 90-те, а началото на "Треска за Оскари" 2017 ще даде неповторимият трилър "Мълчанието на агнетата" тази вечер от 21.00 ч. по KINO NOVA. Филмът, спечелил пет награди на Филмовата академия на САЩ, представя един от най-великите злодеи в кино историята. Само за 15 минути в ролята на брилянтния психопат и канибал д-р Ханибал Лектър, Хопкинс получава "Оскар" за Най-добра главна мъжка роля. И до днес героят му на садистичен убиец остава неговото най-запомнящо се превъплъщение.

Холивуд винаги е бил привлечен от живота на мафиотите, но "Бъгси" разказва за пленен от Холивуд мафиот във вторник, 24 януари, от 21.00 ч. Заслужил почетно място в поредицата "Треска за Оскари", "Бъгси" влиза в списъка с отличени филми с 10 номинации, сред които за Най-добра главна мъжка роля за Уорън Бейти, Най-добра поддържаща мъжка роля за Бен Кингсли и Харви Кайтел и Най-добър режисьор за Бари Левинсън.

"Телма и Луиз" пък разкрива историята на две приятелки, които са въвлечени в серия опасни ситуации. Нещастната домакиня Телма (Джина Дейвис) и дръзката сервитьорка Луиз (Сюзън Сарандън) оставят живота си, за да отидат на риболов в планината за уикенда. В какво ще се забъркат двете приятелки, зрителите ще видят в четвъртък, 26 януари, от 21.00 ч. по KINO NOVA.
В първата седмица на "Треска за Оскари" киноманите ще видят още заглавията "Робин Худ: Принцът на разбойниците" на 25 януари, "Доблестни мъже" на 27 януари, "Джурасик парк" на 28 януари и "Катерачът" на 29 януари.

Не пропускайте старта на "Треска за Оскари" и звездните филмови ленти, които ще бъдат излъчвани в продължение пет седмици - всяка вечер от 21.00 ч. само в ефира на KINO NOVA.
Повече информация за филмите можете да откриете в сайта на KINO NOVA. Следете и Facebook страницата на KINO NOVA, където от днес започва играта за най-запалените фенове на киното.