Баба хвърли през терасата хиляди лева, долари и евро на ало-измамници
Баба хвърли през терасата хиляди лева, долари и евро на ало-измамници / netinfo

74-годишна жена от Ловеч хвърли през терасата на телефонни измамници хиляди лева, долари и евро, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Бабата била подмамена по познатата схема – по телефона мъж се представил за полицай и поискал съдействие от нея. За целта тя трябвало да предостави за нуждите на провеждаща се полицейска операция всички свои пари. Наивната старица хвърлила на ало-измамниците пакет със сумата от 13 400 лв., 1552 долара и 1775 евро. Едва часове по-късно пенсионерката се усетила, че е станала жертва на измама, и тогава съобщила в полицията.

От ОДМВР – Ловеч, за пореден призовават хората да поговорят за телефонните измами с възрастните си близки, да им напомнят схемите, по които се извършват, и как да реагират, ако получат обаждане с искане на пари. За сетен път органите на реда подчертават, че няма практика, в която полицията да иска пари от гражданите, и затова да не се хвърлят през балкона банкноти и ценности с вярата, че така се оказва съдействие. В случай на съмнително обаждане или опит за телефонна измама потърпевшите незабавно трябва да подадат сигнал на тел. 112 или да се свържат с полицията.