Шестима задържани за наркотици след проверки на КАТ
Шестима задържани за наркотици след проверки на КАТ / DarikNews.bg, архив

Шестима добричлии са задържани за наркотици само за два дни след проверки на КАТ.

Полицаи заловиха неправоспособен и дрогиран шофьор. На 20 януари, около 14:30 часа по ул. „Поп Богомил” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с транзитни номера, съобщават от ОД на МВР. От извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водачът е неправоспособен. При извършената проверка за употреба на наркотични вещества, тестът реагирал положително за употреба на опиати. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан М.С. (28 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Същия ден в Добрич е спрян за проверка и лек автомобил „Мазда” с добричка регистрация. За 24 часа е задържан 21-годишен добричлия с инициали Е.А.При извършената проверка за употреба на наркотични вещества тестът е показал наличие на канабис и метаамфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21 януари, около 21:30 часа в района на ж.к. „Иглика” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. В автомобила е намерен канабис с тегло 0,5 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани С.А. (21 г.), С.И. (21 г.) и криминално проявения Ш.А. (21 г.), и тримата от град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

Миналата събота по ул."Никола петков" в Добрич е проверен и опел с шуменска регистрация. Открит е канабис с тегло 0,4 грама. Задържан е Е.И., на 28 години от Добрич.