Почерпен мъж от Лясковец открадна товарен автомобил
Почерпен мъж от Лясковец открадна товарен автомобил / DarikNews.bg, архив

Почерпен мъж от Лясковец, противозаконно е  отнел товарен автомобил. Извършителят е задържан от  горнооряховски полицаи.

В събота сутринта при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и посегателства срещу собствеността на гражданите е получен сигнал за противозаконно отнет товарен автомобил в Лясковец. На адреса незабавно е изпратен полицейски екип, който установил, че  същата сутрин около 8,00 ч. водачът на товарен автомобил "Мерцедес" е влязъл в търговски обект в града, за да зарежда със стока и оставил возилото отключено и с работещ двигател. Когато излязъл от магазина видял, че автомобилът му се движи в посока центъра на град Лясковец и след 200 метра преустановил движението, а от него слязъл мъж, който побягнал. Малко по-късно беглецът бил установен. Оказало се, че той е 27-годишен мъж от Лясковец, известен на полицията.

При проверка с техническо средство за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,84 промила. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по  чл. 346, ал.2, т.2 пр.1 вр. С ал. 1 от НК, съобщиха от полицията в старата столица.