Двама мъже, убили клошар във Варна, остават в ареста
Двама мъже, убили клошар във Варна, остават в ареста / Thinkstock/Getty Images

По искане на Окръжната прокуратура във Варна съдът определи мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо двама мъже, извършили убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Бивш затворник и клошар обвинени за убийството във Варна

Обвиняемите за тежкото криминално престъпление - 46-годишният Валери М. и съучастникът му - 65-годишният Димитър Д., ще останат в ареста. До момента те бяха задържани под стража за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор.

Съдът прие, че събраните по делото доказателства, обясненията на очевидеца, както и извършеният следствен експеримент са достатъчни, за да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Заради скитническия начин на живот, който водели двамата обвиняеми, съдът прие, че има реална опасност да се укрият и да извършат престъпление, ако са на свобода.

И двамата обвиняеми за извършеното предумишлено убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост водели скитнически живот. Те са уличени от свидетел, който е бил разпитан пред съдия. 65-годишният Димитър е с чисто съдебно минало, докато Валери М. е осъждан 9 пъти. Последната му присъда е била ефективна. Изтърпял е наказание 2 години лишаване от свобода.

Тялото на жертвата бе открито на 20 януари 2017 г. в наводненото подземие на изоставен строеж в района на железопътната гара във Варна. Жертвата - 63-годишният И.К., също водел скитнически живот.