Осъдиха опасен крадец рецидивист
Осъдиха опасен крадец рецидивист / Дарик архив

27-годишен мъж е осъден за това, че в периода от 13 до 26 юли 2016 г. при условията на опасен рецидив, е откраднал от двама души чужди вещи – пари и мобилен телефон на обща стойност 3100 лева. Присъдата е по обвинителен акт на прокуратурата. Районен съд-Пловдив му е наложил наказание от две години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим.

На 13 юли 2016 г. обвиняемият се движел по ул. „Мара Гидик“ в Пловдив. Той видял отворен прозорец на терасата на първия етаж на жилищен блок. Успял да се качи на балкона и влязъл в спалнята. Върху гардероба забелязал оставен бял хартиен плик. Отворил го и видял, че в него има 2500 лева, които взел. Точно през това време собственичката на апартамента се прибирала и паркирала автомобила си пред блока. Тя видяла как от прозореца на хола изскочил непознат мъж, който избягал през двора в съседната улица. Жената подала сигнал за кражба в полицията.

На 26 юли 2016 г. обвиняемият преминал покрай сладкарница на бул. „Христо Ботев“, в която се извършвал ремонт. Погледнал през вратата и видял, че наблизо нямало хора, както и че на един от рафтовете бил оставен мобилен телефон. Той го взел и го продал за 40 лева. По делото е установено, че стойността на апарата е 610 лева.

До момента мъжът е осъждан четири пъти. Присъдата може да се обжалва пред Окръжен съд-Пловдив.