Свършва ли студът?
Свършва ли студът? / dariknews.bg

През деня времето ще бъде предимно слънчев на места в Югозападна България и планинските райони, а над останалите райони ще се задържи с ниска слоеста облачност. По-късно през деня от юг облачността ще се увеличи. Ще е почти тихо.

Жълт код за ниски температури е обявен за 7 области на страната за 23 януари, понеделник, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Предупреждението е в сила за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора. ще бъде студено с ниски минимални температури - минус 19 - минус 15 градуса. Дневните температури също ще останат отрицателни.

Минималните температури ще са между минус 7 и минус 12 градуса, на места до минус 19 градуса. Максималните температури ще са между минус 4 и 1 градуса, на местата с по-трайни мъгли ще останат и по-ниски.

За Шумен - минимални мунус 4 градуса, максимални 2 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за януари.

Над планините ще е предимно слънчево, с повече облаци над масивите от Източна България. Ще духа слаб, по билата умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 0 градуса, на 2000 м - около минус 5 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб предимно източен вятър. Максималните температури и на въздуха и на морската вода ще са около 2-4 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg