Жълт код за ниски температури за 7 области у нас за 23 януари
Жълт код за ниски температури за 7 области у нас за 23 януари / БГНЕС, архив

Жълт код за ниски температури е обявен за 7 области на страната за 23 януари, понеделник, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Предупреждението е в сила за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора. ще бъде студено с ниски минимални температури - минус 19 - минус 15 градуса. Дневните температури също ще останат отрицателни.

В областите без код минималните температури ще са между минус 7° и минус 12°. Максималните температури ще са между минус 4° и 1°, на местата с по-трайни мъгли ще останат и по-ниски, съобщиха от НИМХ.

Какво ще е времето през новата седмица

Жълт код за ниски температури за 7 области у нас за 23 януари
netinfo

От вторник вечерта у нас се очаква ново захлаждане, най-студено ще бъде в сряда и четвъртък. Лошото време ще започне с дъжд, който ще премине в сняг, което ще създаде условия за поледици.

"В средата на следващата седмица от север-североизток ще нахлуе нова порция студен въздух и ще има допълнително понижение на температурите", съобщи пред NOVA дежурният синоптик в БАН Красимир Стоев.

С какво е необичайно леденото време в България

В края на януари и началото на февруари ще е по-топло, но няма опасност от рязко покачване на температурата, бързо снеготопене и наводнения.

"Никаква паника не трябва да има. Тази зима не е нещо изключително, а абсолютна нормална за нашата климатична зона, просто поредицата топли зими ни разглезиха", обясни синоптикът.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg