МВР с извънредни мерки за церемонията по встъпване в длъжност на новия президент
МВР с извънредни мерки за церемонията по встъпване в длъжност на новия президент / БГНЕС, архив

Във връзка с обезпечаване на сигурността по време на церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент желаещите да наблюдават церемонията пред Паметника на Незнайния воин, са определени две места: тротоара на ул. "Оборище" срещу паметника на цар Самуил и пред главния вход на храм-паметника "Св. Александър Невски".

Проверката на гражданите ще се осъществява посредством два пункта: първият пункт ще бъде разположен на ул. "Г.С. Раковски" срещу паметник "Опълченец", а вторият - при южния вход на храм-паметника "Св. Александър Невски". Крайният час за тяхното пристигане и заемане на местата е 10.15 ч.

Речта на Румен Радев и политическите реакции след нея

От МВР напомнят, че при провеждане на масови прояви на обществени места се забранява: внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашило обществения ред, живота и здравето на присъстващите; забранява се посещението на лица в явно нетрезво или неадекватно състояние, както и ползването на предмети, предизвикващи силен шум.“

Полицейските служители, в рамките на своята компетентност, контролират прилагането на Наредбата и съставят актове на гражданите при установяване на нарушения.

Забранява се престоят и паркирането в района на паметника на Незнайния воин

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на мероприятието, поради невъзможността на място да бъде организирано съхраняването им.