Протест край Тръмп тауър в Ню Йорк срещу новия президент на САЩ
Протест край Тръмп тауър в Ню Йорк срещу новия президент на САЩ / Guliver/Getty Images

Демонстранти се събраха край Тръмп тауър в Ню Йорк, централата на бизнес империята на Доналд Тръмп, за Женския поход в града срещу новия президент на САЩ, предаде АП. Те казаха, че Тръмп може и да от Ню Йорк, но не е нюйоркчанин.

Половин милион се включиха в Марш на жените срещу Тръмп (ВИДЕО)

45-ият президент на САЩ не олицетворява ценностите на града, заяви една от участничките в похода в центъра на Манхатън, която е довела двете си дъщери.
Хиляди демонстранти, много от които жени с плетени розови шапки, се включиха в акцията, носейки плакати с лозунги от типа: "Женските права са човешки права" и "Марионетка на Путин".

Шест жени си бяха сложили хирургически маски в знак на протест срещу плановете на новия президент на САЩ да отмени здравната реформа на своя предшественик Барак Обама.

"Нюйоркчани познават Доналд Тръмп. Ето защо повечето (от тях) са срещу него. Виждали сме го лично", каза една от тези жени.

Противници на Тръмп протестираха в редица европейски столици (СНИМКИ/ВИДЕО)

Кандидатът на демократите Хилари Клинтън победи убедително в града и едноименния американски щат на президентските избори в Съединените щати през ноември, отбелязва АП.

източник: БТА