Празнуваха Бабинден
Празнуваха Бабинден / Община Видин

В Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Св. Петка” във Видин бе отбелязан Денят на родилната помощ. По традиция акушерки и лекари се хванаха на хоро пред централния вход на видинската болница. После празникът продължи в отделението с тържествен водосвет, поднасяне на поздравления и песни и стихотворения, изпълнени от възпитаници на ДГ „Арабела”.

Сред гостите на празника бе и Венци Пасков, заместник-кмет по хуманитарни дейности и социална политика на Община Видин. Той поднесе на началника на АГО д-р Слави Любенов поздравителен адрес от името на к

Празнуваха Бабинден
netinfo

мета на общината Огнян Ценков. В него се изразява дълбоко уважение към професионализма и грижите, които полагат ръководството и екипът на отделението в своето отговорно ежедневие. Пасков връчи и лично дарение от видинския кмет, в размер на 500 лв. Средствата ще бъдат използвани за подобряване на условията за работа. Кметът Огнян Ценков се ангажира да продължи всеки месец да отделя от заплата си определена сума в подкрепа на видинските деца.

На Бабинден задължителен ритуал е „поливането на ръцете”. В него тази година участваха акушерката Виктория Тодорова и младата майка Ралица Николова, която на 17 януари роди момиченце в болница „Св. Петка”.