Над 200 писмени становища, предложения и възражения по проекта за промяна на ОУП на Стара Загора
Над 200 писмени становища, предложения и възражения по проекта за промяна на ОУП на Стара Загора / община Стара Загора

Над 200 са заведените до крайния срок - 19 януари, писмени становища, предложения и възражения относно проекта за изменение на действащия Общ устройствен план на Стара Загора и прилежащите крайградски територии на Стара Загора. Това съобщи секретарят на общината Делян Иванов.

Изработеният предварителен проект е за изменение на действащия Общ устройствен план (ОУП) на Стара Загора и прилежащите крайградски територии, одобрен с Решение № 1158 по протокол 55 от 26.05.2011г., в частта му за кв. „Бедечка", в териториалния обхват - на север от ул. „Христина Морфова", на юг от алея към предприятие „Труд", на изток от ул. „Иван Вазов" и на запад от ул. „Хан Тервел".

„Независимо от това дали ще бъде одобрен Проектът за изменение на общия устройствен план, получилите Разрешение за строеж осем проекта за жилищно строителство в кв. „Бедечка", ще бъдат реализирани", каза ръководителят на авторския проектантски колектив арх. Петко Еврев. Според проекта за изменение на ОУП останалата част от територията е предвидена да бъде парк.

По време на септемврийското редовно заседание на ОбС общинските съветници взеха решение за преразглеждане на Общия устройствен план на града, в частта му за кв. „Бедечка" и Подробния устройствен план към него.

Предстои разглеждане по целесъобразност на всички писмени становища, предложения и възражения и направените устни изказвания по време на общественото обсъждане, относно изготвения предварителен проект за изменение на действащия Общ устройствен план на Стара Загора за територията на кв./парк "Бедечка" от Общински Експертен съвет по устройство на територията.