Отпразвуваха Бабинден и в новооткритото родилно отделение на Медика
Отпразвуваха Бабинден и в новооткритото родилно отделение на Медика / снимка:Община Русе

Кметът Пламен Стоилов присъства вчера на откриването на новото отделение по акушерство и неонатологияв МБАЛ "Медика". Той връчи икона и поздравителен адрес на екипа на отделението и управителя на болницата д-р Кирил Панайотов с думите: „Днес е прекрасен ден за Русе, защото ще имаме още едно родилно отделение, което отговаря на всички стандарти. Дай Боже да имаме повече родени здрави деца в нашия град“.

Кметът отправи пожелания и към д-р Емил Панайотов и екипа му от отделението по случай Бабинден, който пресъздаде ритуал по случай празника в сектор „Неонатология“ към отделението.

В отделението по Акушерство и гинекология с дейност по неонатология за родилките и бебетата се грижат екип от 6 лекари, 8 акушерки и две медицински сестри. В отделението разполагат с две родилни зали, един операционен блок и стая за интензивно наблюдение на новородени. Залите са оборудвани със съвременна апаратура, която отговаря на всички медицински стандарти за грижа за майките и новородените. Първото бебе, проплакало в болницата за 2017-а година, се казва Теодора и е третото дете в семейство Накови от Русе.